ALTERNATIVE 4

15 December 2011
Posted in: 
DonisArt Evenings

Review

The last 2011 DonisArt event is over, the last one from Bucharest for a while and implicitly, the last from Kulturhaus. I didn't know what to expect from a totally unknown and unpromoted band... but that sounded interesting maybe because it is the project of the legend Duncan Patterson.

The club proved to be too spacious for the public from the evening of December 15... and I mean here the room's acoustic that doesn't resonate correctly when it's not even half full... moreover, a loudspeaker scratched the ears of the ones around... good thing for the ones from the first rows these things were not distinguishable.

Going over these logistic details, ALTERNATIVE 4 showed in Bucharest that they are a project made up of supermusicians, who play extraordinarily live and the intimacy of the note from the stall, expressed towards fans, is amazing.

The concert was a beautiful mélange between the tracks from the "The Brink" debut and other versions of famous songs, you can entirely listen to them on the video recording made in Kulturhaus.

The band felt great both on stage and around friends, the "aerate" environment from the evening of December 15 being about to be retained in the box of beautiful memories for those beautiful souls who unconditionally went to an event without too many marketed landmarks.

Thank you all.

December 16

Video

  • See video

    Alternative 4

Communique

ALTERNATIVE 4... ultimul eveniment DonisArt in Bucuresti

ALTERNATIVE 4 au ajuns ieri in Bucuresti. Cei 5 artisti au sustinut deja primele 5 concerte (unul in UK si patru in Italia, urmand sa termine miniturneul cu doua cantari in Bulgaria si Turcia). Vorbim de 5 muzicieni maturi, consacrati, cu radacini geografice total diferite (UK, Argentina, Australia, Portugalia) care, in lunga lor activitate muzicala au colaborat sau chiar continua sa colaboreze cu nume ca: ANATHEMA, ANTIMATTER, ION, MY DYING BRIDE, CRADLE OF FILTH, TIAMAT, THE ETERNAL, CRYPTAL DARKNESS, VIRGIN BLACK, INSOMNIUS DEI, WHY ANGELS FALL, WARBREED, VAGALUME, BUFFALO… si lista poate continua cu multe alte trupe din diferite stiluri muzicale.

Singurul insa care a mai cantat in Romania este legenda Duncan Patterson, un artist care intotdeauna a confuzat fanii cu directiile lui muzicale, pe cat de experimentale si atipice, pe atat de artistice si emotionale.

Concertul din aceasta seara va fi unul variat, Duncan asigurandu-ne ca cele circa 80-85 de minute vor fi o incursiune intima dar plina de intensitate prin aroma ALTERNATIVE 4 dar nu numai atat. Piesa "Lost Control" ne va arunca intr-o dimensiune fragila si plina de melancolie, Duncan fiind singura persoana indreptatita sa cante aceasta secventa muzicala fabuloasa, compusa in urma cu cca 13 ani:

http://www.youtube.com/watch?v=-55ZYpTwu1g

Pe de alta parte, aveti oportunitatea de a-l vedea la lucru si pe Martin Powell, acest supertalentat violinist si keyboardist din vremurile de glorie MY DYING BRIDE sau CRADLE OF FILTH.

DonisArt va invita la o seara frumoasa, alaturi de o trupa speciala, intr-un club in care au putut fi vazute multe exprimari muzicale unice si unde cei prezenti nu au avut cum sa nu sesizeze amabilitatea si profesionalismul echipei KULTURHAUS.

Concertul de peste cateva ore va fi si ultimul din Bucuresti pe care DonisArt il prezinta prietenilor noi si vechi, urmand ca foarte curand sa anunte noua directie pe care o va urma in 2012.

Usile clubului vor fi deschise la ora 20.00 iar bilete vor putea fi achizionate si la intrare, la pretul unic de 50 lei.

Pana la ora 21.00 veti putea asculta noile albume ale unor trupe prietene, care au scris istoria la DBE 3ALCEST si LES DISCRETS. Cu acest prilej DonisArt va oferi, doar in aceasta seara, celor interesati oportunitatea de a-si achizitiona produse personalizate DBE 3 la jumatate de pret. Acestea sunt si ultimele accesorii disponibile care fac legatura cu povestea frumoasa de la Alba Iulia, de acum cateva luni.

Muzicienii vor urca pe scena in jurul orei 21.00 si dupa concert acestia vor fi bucurosi sa stea de vorba cu cei prezenti mult timp in noapte.

Haideti sa ciocnim un pahar de sampanie, sa ne rostim povestile avute in acest an si sa ne bucuram ca trupa lui Duncan va incerca sa fie gazda perfecta pentru o zi mohorata de decembrie…

http://www.youtube.com/watch?v=I7J8nCvthGk

 

DonisArt

15 decembrie 2011


Duncan Patterson este un muzician foarte cunoscut si apreciat in Romania. Fanii ANATHEMA au avut bucuria de a-l vedea la noi de cateva ori si se poate spune ca Duncan se simte “ca acasa” pe meleagurile mioritice. ANTIMATTER a fost o alta exprimare muzicala a artistului din Liverpool prin care a surprins publicul si prietenii lui… iar in ultimii ani, a socat din nou printr-un nou proiect, intitulat ION.

Dupa 20 de ani activitate muzicala continua, artistul Duncan Patterson da nastere in 2011 unui alt grup muzical, intitulat ALTERNATIVE 4, dupa numele celebrului album al trupei ANATHEMA, lansat acum mai bine
de 10 ani. De fapt, Duncan a fost cel care a compus majoritatea acelor piese, la acea vreme, la fel ca si cele de pe albumul “Eternity”, un alt album de referinta pentru grupul britanic.

Insa muzica nu are limite… La inceputul acestui an Duncan il coopteaza pe Mark Kelson (THE ETERNAL) dar si pe percutionistul argentian Mauro Frison, cu care compun si inregistreaza in doar cateva luni 9 piese,
cele ce compun debutul “The Brink”, ce urmeaza a fi lansat la sfarsitul lunii octombrie, la celebrul label italian Avantgarde Music. Albumul este o noua reprezentare (inovativa) a ideilor lui Duncan, de
data aceasta intr-un mod mult mai introvertit, mai intunecat si introspectiv…  “The Brink (reprise)”, ultima piesa de pe album, este o calatorie cathartica virtuala intre viata si moarte, intre realitate
si fictiune, intre constient si subconstient… cele 14 minute muzicale te afunda intr-un univers apasator… Si celelalte piese sunt dominate de o aura emotionala fascinanta, unica si originala, marca Duncan Patterson.

ALTERNATIVE 4 este un grup muzical ce nu se poate caracteriza stilistic, deoarece are de toate: Rock, Alternativ, Electronic, Ambient, Metal, dar intregul concept este invaluit intr-o dimensiune Dark fina, subtila si plina de emotie!

Duncan & Co isi promoveaza acest debut printr-un turneu european care incepe pe 8 decembrie si va contine 8 concerte, inclusiv in Balcani.

In urma cu doar cateva saptamani, DonisArt a raspuns pozitiv invitatiei lui Duncan si astfel ca pe data de 15 decembrie ALTERNATIVE 4 va canta in premiera in Romania!

La Bucuresti, trupetii vor ateriza cu o zi inainte de concertul din Kulturhaus, astfel ca ar exista premisele de a organiza si o intalnire cu fanii, pe data de 14 decembrie.

Pe scena, ALTERNATIVE 4 vor forma un cvintet, avand inca doi muzicieni fata de formula oficiala. De retinut este ca invitat special va fi Martin Powell, nimeni altul decat cel care a facut partile de
vioara/keyboard pe primele albume MY DYING BRIDE sau CRADLE OF FILTH, dar care a cantat si alaturi de ANATHEMA.

Asadar, pe 15 decembrie, DonisArt invita toti prietenii vechi si noi la un spectacol inedit, in compania unei trupe tinere dar formata din muzicieni consacrati! Un moment perfect pentru participanti de a ciocni un pahar inainte de Sarbatorile de Iarna!

Pretul unui bilet este de 50 lei si poate fi achizitionat din reteaua EVENTIM dar si de la intrarea in clubul Kulturhaus, in ziua evenimentului, incepand cu ora 20.00.

Echipa DonisArt

Info

ALTERNATIVE 4
15 December, 2011 - 20:00 Kulturhaus, Bucuresti
DonisArt
50 ron
www.eventim.ro
Sorry, you need to install flash to see this content.